Hoe werkt het gehoor en hoe kunt u deze het beste beschermen?

Hoe werkt het gehoor en hoe kunt u deze het beste beschermen?

sleeve-shureVeel mensen weten over het bestaan van gehoorschade, maar weten niet het antwoord op de vraag: hoe werkt het gehoor en hoe kunt u deze het beste beschermen om gehoorschade tegen te gaan? In dit artikel zullen de vragen ‘hoe werkt het gehoor?’ en ‘hoe kunt u deze het beste beschermen om gehoorschade tegen te gaan?’ beantwoord worden.

Hoe werkt het gehoor?

Een mens heeft 5 verschillende zintuigen. Dit zijn de zintuigen:

  • proeven
  • zien
  • voelen
  • ruiken
  • horen

Deze zintuigen zorgen voor een optimale werking van het lichaam en dat de mens normaal in de maatschappij kan functioneren. Wanneer een van deze zintuigen niet 100% meer werken of nog maar deels werken dan heeft de mens een beperking en kan hij of zij niet meer normaal functioneren. Zoals u in de opsomming kunt zien, hoort horen daar ook bij. U moet op alle zintuigen zuinig zijn maar op gehoor vooral! Wanneer deze beschadigd raakt, is het niet meer mogelijk om dit te herstellen. Het is daarom ook zeer verstandig om uzelf op tijd te beschermen tegen gehoorbeschadiging en koop geluiddempende oordopjes.

Gehoorbescherming

Natuurlijk zullen verschillende zintuigen door ouderdom het minder goed gaan doen. Dit overkomt veel mensen. Toch is het mogelijk om overbelasting van het gehoor te veroorzaken. Dit kunt u gemakkelijk voorkomen door oordopjes van Audinc te kopen. Door oordopjes van Audinc te dragen, zult u voldoende gehoorbescherming hebben en wordt de kans op gehoorschade aanzienlijk kleiner.

Reacties zijn gesloten.